Как да направите домашно кокосово брашно

Както може да си направите свое кокосово мляко, така може да приготвите и домашно кокосово брашно.
По този начин ще използвате на 100% вашия кокосов орех и няма да изхвърляте нищо от него.
За начало, блендирайте кокосовото „месо” заедно с водата от ядката, докато се получи еднородна гладка смес.
Прецедете сместа през тензух или марля и изстискайте добре.
Получената течност е кокосово мляко, което може да изпиете или да включите в различни рецепти.
Връщаме се на сухата част от кокоса – разстелете го в тава върху хартия за печене и сушете няколко часа (4-6 часа) на около 50 градуса във фурна, докато се постигне прахообразна консистенция, като брашно.
Готовото брашно съхранявайте в сух затворен съд на тъмно.
Научете повече за здравословните ползи на кокосовото брашно.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: draxe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КНААН САПУН С ЧЕРЕН КИМИОН 100 гр.
НАТУРАЛЕН САПУН МАРСИЛИЯ ТОСКАНО ТАБАКО ИТАЛИАНО 200 гр.
РАДИКА / АУРА КРЕМ - МАСЛО ОТ КАРИТЕ, КОКОС, КАКАО И АРГАН 100 мл.
ПАСТА ЗА ЗЪБИ ГЕОРГАНИКС С КОКОСОВО МАСЛО И ЛЮТИВА МЕНТА 60 мл
МАЙ ОРГАНИКА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО МЛЯКО SPF50 100 мл
АНДРЕА ЛАБ КОКОСОВО МАСЛО ЗА КУТИКУЛИ 10.5 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Премахнете тъмните петна под мишниците с кокосово масло
- Кокосов чийзкейк с основа от фурми и кашу
- Ягодов сладолед с кокосово мляко
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Кокосово брашно
- Кокосовото масло убива раковите клетки в дебелото черво
- Ягодов шейк с кокосово мляко и стърготини
Коментари към Как да направите домашно кокосово брашно