Как да направите домашно кокосово брашно
Както може да си направите свое кокосово мляко, така може да приготвите и домашно кокосово брашно.
По този начин ще използвате на 100% вашия кокосов орех и няма да изхвърляте нищо от него.
За начало, блендирайте кокосовото „месо” заедно с водата от ядката, докато се получи еднородна гладка смес.
Прецедете сместа през тензух или марля и изстискайте добре.
Получената течност е кокосово мляко, което може да изпиете или да включите в различни рецепти.
Връщаме се на сухата част от кокоса – разстелете го в тава върху хартия за печене и сушете няколко часа (4-6 часа) на около 50 градуса във фурна, докато се постигне прахообразна консистенция, като брашно.
Готовото брашно съхранявайте в сух затворен съд на тъмно.
Научете повече за здравословните ползи на кокосовото брашно.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: draxe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГОШ ШАМПОАН ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА КОКОС 450 мл
ПОМАДА (ВАКСА) ЗА КОСА ВОДОРАЗТВОРИМА 100 г HAWKINS & BRIMBLE
ДУШ ГЕЛ С ПИТАЯ И НАР 400 мл SO!FLOW
НовКОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 8 V ВЕНЕЦИАНСКО РУСО
КРЕМ-САПУН ДАВ РЕЛАКСИНГ С КОКОСОВО МЛЯКО И АРОМАТ НА ЖАСМИН 90 г
ПАСТА ЗА ЗЪБИ ГЕОРГАНИКС С КОКОСОВО МАСЛО И ЛЮТИВА МЕНТА 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Кокосовото масло намалява риска от деменция
- Заздравете раните с кокосово масло
- По-здравословна ли е кокосовата захар от обикновената
- Рафаело - кокосови бонбони с коняк и бадеми
- Здрави и красиви с Деси: Сурови кокоски с цял покълнал бадем
- Премахнете тъмните петна под мишниците с кокосово масло
Коментари към Как да направите домашно кокосово брашно