Какаови трюфели с лешници и конопено семе
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурови лешници
- 1 чаена чаша кашу
- 3/4 чаена чаша какао на прах
- 1/2 чаена чаша кокосово брашно
- 3 супени лъжици конопено семе
- 2/3 чаена чаша филтрирана вода
- 15 фурми (без костилки)
- 2 супени лъжици смлени какаови зърна
Начин на приготвяне:
Смелете лешниците, кашуто, какаото, кокосовото брашно и конопеното семе до еднородна прахообразна консистенция.
Прибавете водата и фурмите. Смелете, за да се получи лепкаво тесто. В края сложете какаовите зърна и направете няколко пулсации, за да се комбинират съставките. С ръце оформете 18 топчета от тестото.
Ако желаете, може да оваляте трюфелите в кокосови стърготини, конопени семена или смлени ядки.
Източник:
rawfoodrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели с дулсе де лече
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Кокосови трюфели с лешник
Коментари към Какаови трюфели с лешници и конопено семе