Италиански чийзкейк с рикота и шамфъстък

Необходими продукти:
- 700 грама рикота
- 2 чаени чаши пудра захар
- 3 яйца
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица лимонова кора
- 1 1/2 чаени лъжици ванилов екстракт
- 1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
- 1/2 чаена лъжица бадемов екстракт
- 1/2 чаена лъжица аромат ром
- натрошен шамфъстък за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса да се загрее.
Намазнете тава с диаметър 18 сантиметра с мазнина по избор (може да използвате и готварски спрей).
Комбинирайте рикотата с пудрата захар, яйцата и разбъркайте добре.
Добавете лимоновия сок, екстрактите, портокаловата кора и отново смесете.
Прехвърлете тестото в приготвената тава и печете 40 минути.
Охладете напълно, преди да поднесете, и поръсете с пудра захар.
Гарнирайте с шамфъстък (или други ядки), а може и да сервирате с любимите си плодове. Настържете накрая още малко портокалова коричка за свежест.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Чийзкейк в чашка
- Чийзкейк с картофи, бекон и кашкавал
- Чийзкейк с халва и орехи
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Домашен чийзкейк с череши
- Лимонов чийзкейк с лешници (без печене)
- Мини чийзкейкчета с нутела и крем Орео
- Мини чийзкейк без печене
Коментари към Италиански чийзкейк с рикота и шамфъстък