Истински хрупкави печени картофи
Необходими продукти:
- 2/3 чаена чаша олио
- 1 килограм картофи
- 2 супени лъжици грис
- 1 1/4 супена лъжица сол
Начин на приготвяне:
- Измийте, обелете и нарежете картофите на едро.
- Прехвърлете ги в тенджера с вода и варете около 10 минути.
- Отцедете от водата и ги върнете в тенджерата.
- Поръсете с грис и сол, затворете капака и разклатете енергично, за да се овкусят равномерно.
- Изсипете олиото в тавичка и го загрейте във фурната на висока температура.
- Преди да изсипете картофите, проверете олиото - когато пуснете трохичка хляб, тя трябва да започне да се пържи.
- Внимателно ги прехвърлете в тавичката и разбъркайте бързо, за да се покрият с горещата мазнина.
- Намалете температурата на фурната до 220 градуса и печете картофите около 50-60 минути до златист цвят и хрупкава коричка.
- Поднесете веднага, защото, ако изстинат, няма да са толкова хрупкави.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Печени картофи с куркума и майонеза
- Цели печени картофи с млечен сос
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
Коментари към Истински хрупкави печени картофи