Испански царевични питки с чоризо и яйце
Тези сладки и вкусни питки са чудесен избор за закуска, вечеря или бързо междинно похапване. Сушеното чоризо добавя богат пикантен и опушен вкус. В комбинация с яйце и овкусени с кленов сироп, се превръщат в идеална засищаща закуска. Може да ги съхраните замразени и така ще имате бърза храна за делничните дни, като трябва само да затоплите за няколко минути в тостер.
Необходими продукти:
- 60 грама сушено испанско чоризо, нарязано на кубчета
- 1 чаша царевица
- 1 супена лъжица люта чушка Халапеньо, нарязана на ситно (или друг сорт)
- 1 чаша бяло брашно
- 1 чаена лъжичка захар
- 3/4 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаша нискомаслена мътеница
- 9 яйца
- 2 супени лъжици краве масло, разтопено
- зехтин или друга мазнина за намазняване
- 1/4 чаша кленов сироп
- 1 и 1/2 чаени лъжички адобо сос
- 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
- пресни листа кориандър
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Запечете в тиган с незалепващо покритие на среден огън чоризото, царевицата и лютата чушка Халапеньо. Гответе, като разбърквате често, докато царевицата омекне, след което свалете от котлона.
Смесете в купа брашното, захарта, бакпулвера, содата и разбъркайте.
В друга купа разбийте заедно мътеницата с 1 яйце. Изсипете получената смес и чоризото в купата с брашното и разбъркайте, докато се хомогенизират. Добавете разтопеното краве масло, разбъркайте внимателно и оставете да престои 5 минути.
Загрейте плоска електрическа скара до 180 градуса или тиган с незалепващо покритие на среден огън. Намазнете леко скарата или тигана със зехтин (или друга мазнина). Изсипете около 2 и 1/2 супени лъжици от сместа, като оформите около 16 малки кръгли питки. Запечете до златистокафяво за 2-3 минути от всяка страна. С помощта на шпатула премахнете питките от скарата. Намажете я отново с мазнина и чукнете останалите 8 яйца, покрийте и оставете за 3 минути или докато се сготвят.
В малка купа разбъркайте кленовия сироп и адобо соса. Сервирайте по 2 царевични питки в чиния и гарнирайте с по 1 яйце. Поръсете със сироп, черен пипер и листа кориандър.
*Замразете царевичните питки, след като изстинат напълно. Увийте 4 питки плътно с пергаментова хартия, поставете в плик, затворете плътно и замразете във фризер, където могат да престоят до 2 месеца.
*Размразете питките, като ги сложете в тостер или във фурната на средна температура за 4-5 минути или докато се затоплят и омекнат.
Приятен апетит!
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Турски питки Поача
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Питки тиква с плънка за пица
- Бързи питки без месене
Коментари към Испански царевични питки с чоризо и яйце