Испански сладки с бадем
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаена чаша гхи (или краве масло)
- 1 1/4 чаена чаша захар
- 2 яйца
- 25 милилитра ракия
- 1 чаена лъжица канела
- настъргана кора от 1 лимон
- 3 1/2 чаени лъжици бакпулвер
- 2 1/3 чаена чаша брашно
- бланширани бадеми
- белтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в микровълновата, докато почти се стопи.
Добавете захарта и разбийте с електрически миксер. Прибавете ракията, канелата и яйцата, комбинирайте и сложете лимоновата кора.
Смесете брашното с бакпулвера в отделен съд.
Включете фурната да се загрее на 200 градуса. Добавете брашното към течната смес и омесете на ръка.
Оформете малки топчета и ги подредете върху намазнена тава.
Притиснете отгоре по една ядка и намажете с разбит белтък. Поръсете с малко захар и изпечете за 10 минути, докато станат златисти.
Внимателно ги отделете от тавата с помощта на шпатула. Центърът на бисквитите е много мек. Охладете напълно преди консумация.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Домашни коледни сладки
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Снежни коледни сладки без печене
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Бисквити с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
- Меки джинджифилови курабийки за Коледа
- Маслени сладки със заквасена сметана
Коментари към Испански сладки с бадем