Индийски чироти
Необходими продукти:
- 210 грама брашно
- 100 грама брашно семолина
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 2 супени лъжици гхи
- 120 милилитра вода
за пастата за намазване:
- 2 супени лъжици разтопено гхи
- 3 супени лъжици оризово брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашната, солта и пипера. Сипете гхи и с ръце разбъркайте. Бавно налейте водата, като непрекъснато месите с ръце, за да оформите тесто, което не е лепкаво. Покрийте го с купа, когато бъде готово, и оставете за 1 час на стайна температура.
Пригответе пастата за намазване, като смесите продуктите в малка купичка.
Започнете да оформяте чиротите.
Разделете тестото на две части, всяка от които сложете в отделна купа, покрита с фолио.
С ръце откъсвайте малки парчета от тестото (по 50 грама) и ги оформете като топчета.
Разточете ги тънко (около 2-3 милиметра) върху набрашнен плот, а получените блатове слагайте под кърпа, за да не изсъхват. По този начин направете 5 броя.
Вземете една кора, намажете я с пастата и отгоре поставете втора. И така, докато подредите всички 5, всяка намазвайте.
Навийте на руло и с остър нож нарежете на 1-сантиметрови парченца.
Разточете ги с дебелина до около 8-10 сантиметра.
По същия начин постъпете с всичкото тесто.
Загрейте в дълбок тиган мазнина (поне 2-3 сантиметра дълбочина) и изпържете чиротите една по една до златисто - около 4 минути на страна.
Отцедете върху хартия и сервирайте топли или на стайна температура.
seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бухтички
- Мързеливи бухтички с кайма
- Сплетени сладки бухтички с алкохол
- Пухкави медени бухтички с бира
- Бухти със захарна глазура и препържен бекон
- Бухтички със сироп с шафран и кардамон
- Мини бухтички с рикота
- Бухти (сопапилас) с подлютен мед
- Индийски пържени питки "Шанкарпари"
- Бирени бухтички с лук
Коментари към Индийски чироти