Зимна крем супа с яйце и бекон
Необходими продукти:
4 жълти ябълки
2 средни глави лук
3 моркова
3 картофа
2 яйца
1,5 литра пилешки бульон
80 грама бекон
крутони
оцет
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо (12 минути), като във водата добавите щипка сол и малко оцет. След това сложете в съд със студена вода и когато се охладят, обелете и нарежете на кръгчета.
Нарежете на ситно морковите, ябълките и лука. Обелете картофите, тях нарежете на кубчета.
Задушете лука и морковите в 3 супени лъжици зехтин, прибавете ябълките, картофите, задушете всичко в продължение на 5 минути и налейте бульона.
Затворете съда с капак и оставете супата да се приготвя на слаб огън 20 - 25 минути (до готовност на зеленчуците).
След това пюрирайте с помощта на блендер и подсолете на вкус.
Поднесете със сварените яйца, крутони и нарязан бекон. Може да поръсите с накълцан магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Зимна крем супа с яйце и бекон