Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Зеле с лимони, поширано яйце и авокадо

Зеле с лимони, поширано яйце и авокадо

Зеле с лимони, поширано яйце и авокадо - изображение

Необходими продукти:


  • 450 грама прясно зеле
  • 1/2 нарязан ситно лимон
  • 10 грама червен пипер
  • 5 грама лют червен пипер
  • сол и черен пипер
  • сок от половин лимон
  • 1 яйце
  • 1 авокадо
  • чери домати за гарнитура
  • 30 грама краве масло


Начин на приготвяне:


Разтопете и сгорещете маслото, запържете зелето и прибавете лимона и сока му. Подправете със сол, черен пипер, червен обикновен и лют пипер. Разбъркайте и задушете ястието до омекване.

В друг съд загрейте вода и 1 супена лъжица оцет. Поширайте яйцето и прецедете. Оставете настрана.

Сипете от ястието в чиния, гарнирайте с яйцето, добавете разполовени чери домати и украсете с нарязано авокадо. Поръсете с черен пипер и поднесете.

зеле с лимони

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: estlesspalate.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияДиетиЛюбопитноСнимкиБотаникаНовиниАнкетиХранене при...Алтернативна медицина