Задушено пилешко с прясно зеле на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешко (може да използвате бутчета или които части на птицата предпочитате)
- 2 килограма прясно зеле
- 1/2 килограм домати
- 1 супена лъжица смлян червен пипер
- 5 зърна черен пипер
- дафинов лист
- 7-8 супени лъжици олио
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го натрийте със сол.
Нарежете зелето, подсолете го и намачкайте старателно с ръце.
Доматите обелете и нарежете тънко (може да използвате както пресни, така и консервирани).
В голяма тенджера сложете зелето, доматите, олиото и подправките (червения и черния пипер, дафиновия лист). Задушете зелето за 20 минути на средна температура.
След това прибавете пилешкото, смесете и задушете за още 30 минути.
Прехвърлете пилето със зелето в тава и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато се покрият със златистокафява коричка, ястието е готово.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulray.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Традиционна капама по бански
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- При запек пийте зелева чорба на гладно
Коментари към Задушено пилешко с прясно зеле на фурна