Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено пилешко с прясно зеле на фурна

Задушено пилешко с прясно зеле на фурна

Задушено пилешко с прясно зеле на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешко (може да използвате бутчета или които части на птицата предпочитате)
  • 2 килограма прясно зеле
  • 1/2 килограм домати
  • 1 супена лъжица смлян червен пипер
  • 5 зърна черен пипер
  • дафинов лист
  • 7-8 супени лъжици олио
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го натрийте със сол.

Нарежете зелето, подсолете го и намачкайте старателно с ръце.

Доматите обелете и нарежете тънко (може да използвате както пресни, така и консервирани).

В голяма тенджера сложете зелето, доматите, олиото и подправките (червения и черния пипер, дафиновия лист). Задушете зелето за 20 минути на средна температура.

След това прибавете пилешкото, смесете и задушете за още 30 минути.

Прехвърлете пилето със зелето в тава и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато се покрият със златистокафява коричка, ястието е готово.

Пиле със зеле

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulray.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияДиетиЛюбопитноСнимкиБотаникаЛайфстайлХранене при...НовиниАнкети