Зелен дресинг с аншоа за летни салати
Необходими продукти:
- 2-4 броя аншоа
- скилидка чесън
- по 3/4 чаена чаша майонеза и сметана (заквасена)
- 1/2 чаена чаша магданоз (пресен и нарязан)
- 1/4 чаена чаша нарязан естрагон
- 3 супени лъжици нарязан зелен лук
- 2 супени лъжици сок от лимон (прясно изцеден)
- черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Сложете аншоата, чесъна и зелените подправки (магданоз, естрагон, зелен лук) в съда на блендер, добавете по 3/4 чаена чаша майонеза и заквасена сметана, налейте прясно изцедения цитрусов сок и подправете на вкус със сол и смлян черен пипер.
Разбийте всички съставки до получаването на еднородна консистенция. Кухненски робот също е подходящ за целта.
Дресингът е подходящ за овкусяване на зелени салати. Съхранява се в плътно затворен буркан около седмица.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
- Морковен дресинг за салата с джинджифил
- Италиански салатен дресинг с пармезан
- Салата от краставици и чери домати с ароматен дресинг
- Зеленчукови спагети с пикантен дресинг
- Салата от спанак с козе сирене, орехи и дресинг с мед, лимон и горчица
- Чеснов салатен дресинг с босилек и риган
- Салата от ряпа и моркови със зелен лук и чеснов сос
- Морковен сос с куркума
Коментари към Зелен дресинг с аншоа за летни салати