Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Зелен дресинг с аншоа за летни салати

Зелен дресинг с аншоа за летни салати

Зелен дресинг с аншоа за летни салати - изображение

Необходими продукти:

  • 2-4 броя аншоа
  • скилидка чесън
  • по 3/4 чаена чаша майонеза и сметана (заквасена)
  • 1/2 чаена чаша магданоз (пресен и нарязан)
  • 1/4 чаена чаша нарязан естрагон
  • 3 супени лъжици нарязан зелен лук
  • 2 супени лъжици сок от лимон (прясно изцеден)
  • черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне:

Сложете аншоата, чесъна и зелените подправки (магданоз, естрагон, зелен лук) в съда на блендер, добавете по 3/4 чаена чаша майонеза и заквасена сметана, налейте прясно изцедения цитрусов сок и подправете на вкус със сол и смлян черен пипер.

Разбийте всички съставки до получаването на еднородна консистенция. Кухненски робот също е подходящ за целта.

Дресингът е подходящ за овкусяване на зелени салати. Съхранява се в плътно затворен буркан около седмица.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net


Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съвети