Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Зеленчуци с ориз, гъби, сусам и лимонов сос

Зеленчуци с ориз, гъби, сусам и лимонов сос

Зеленчуци с ориз, гъби, сусам и лимонов сос - изображение

Необходими продукти:


  • 100 грама зелен боб от консерва
  • няколко стръка зелен лук
  • 200 грама ситни печурки
  • 10 грама черен сусам
  • 10 грама обикновен сусам
  • 150 грама царевица от консерва
  • 1 лимон, нарязан на ситно
  • 1 супена лъжица соев сос
  • зехтин за запръжка
  • 1 супена лъжица царевично брашно
  • сок от два лимона
  • 50 милилитра вода
  • сол, черен пипер


за гарнитурата


  • 1 чаена чаша ориз
  • 20 грама масло
  • 3 чаени чаши вода


Начин на приготвяне:


Налейте 1-2 супени лъжици зехтин в тенджера, загрейте го и запържете ситно нарязан зелен лук. Измийте, подсушете и прибавете гъбките цели. Разбъркайте и прибавете зеления боб, царевицата и лимона. Подправете със сол, черен пипер и соев сос.

В друг съд сгорещете половината от маслото, запържете брашното, разредете с водата и лимоновия сок. След като се сгъсти сипете соса към зеленчуковата смес и разбъркайте до хомогенност. Поръсете ястието с черния и белия сусам и оставете да къкри на слаб огън за още 10 минути.

Сложете ориза в тенджера, налейте водата и го сварете. Прибавете останалото масло и охладете. След готовност на ястието разсипете порции и поднесете ястието топло, гарнирано с белия ориз.

Добър апетит!

Източник: flymetothespoon.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаникаХрани и ястияЗдравни съветиАлтернативна медицинаХранене при...ДиетиЛайфстайлНовиниСнимки