Зеленчуци със сметаново-яйчена заливка на фурна

Необходими продукти:
- 1 тиквичка
- 1 сладка чушка
- 1 глава броколи
- 1 глава лук
- 150 грама кашкавал
- 200 милилитра готварска сметана
- 1 яйце
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпържете до полуготовност в олио нарязания лук. Чушката, тиквичката и кашкавала нарежете на едри кубчета, а броколите разделете на съцветия (ако са много едри, разрежете на две или няколко части).
Смесете всички зеленчуци в дълбок съд, добавете лука и разбъркайте.
Яйцето разбийте и го смесете със сметаната, подсолете на вкус, ако желаете, но не забравяте, че кашкавалът е солен.
Залейте продуктите с получената комбинация и изпечете във фурната за около 50 минути.
Температурата да не бъде висока.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: apelcinchik.ru
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиДиети- Зеленчуковите сокове като средство за отслабване - част 1
- Зеленчуковите сокове като средство за отслабване - част 2
- Какво се случва с тялото, когато спрете да ядете плодове и зеленчуци
- Вижте 10 зеленчука с високо съдържание на фибри
- Вижте плетените зеленчуци от ‘MapleApple’, които ще ви се прииска да изядете!
- Голи плодове и зеленчуци или когато вкусното изглежда гнусно
- Зеленчуците не се препоръчват преди основното хранене
- Установиха, че яденето на зеленчуци намалява стреса
- Защо да си направите вертикална зеленчукова градина?
- Научете едни от най-любопитните факти за зеленчуците в илюстрациите на Captain scoop (галерия)
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА