Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Зеленчуков киш с пилешко и бекон

Зеленчуков киш с пилешко и бекон

Зеленчуков киш с пилешко и бекон - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 125 грама масло
  • 250 грама брашно
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • голяма щипка сол
  • 1 чаена лъжица ситно нарязан пресен розмарин

За плънката:

  • 1 голямо парче пилешки гърди (или 2 по-малки)
  • 3 ивици бекон
  • бялата част на стрък праз
  • 1 малък морков
  • 100 грама зелен фасул
  • 100-150 грама броколи
  • 300 грама заквасена сметана (с висока масленост)
  • 3 яйца
  • 100-150 грама подходящо сирене/кашкавал, може крема сирене
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Стрийте с ръце брашното с маслото, солта и розмарина. След това чукнете яйцето и налейте лъжица прясно мляко. Направете тесто, увийте го в найлоново фолио и приберете за половин час в хладилника.

Пилешките гърди нарежете на кубчета, изпържете ги и към тях добавете бекона (на парчета). След 2 минути свалете месната смес от огъня.

Зеленчуците нарежете произволно и задушете за 5 минути (до полуготовност). Подсолете на вкус и добавете при месото.

В отделен съд смесете сметаната с яйцата и сиренето/кашкавала, подправете и тогава комбинирайте със зеленчуците и месото.

Разточете между два листа пергамент, сложете го в подмазана форма с диаметър 22 сантиметра и продупчете на няколко места с помощта на вилица.

Разпределете плънката върху тази основа и заравнете.

Изпечете киша за 30-40 минути (времето зависи от вашата фурна) при 180 градуса.

зеленчуков киш с пилешко и бекон

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: culinar.club

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовини