Зеленчуков киш с пилешко и бекон
Необходими продукти
За тестото:
- 125 грама масло
- 250 грама брашно
- 1 яйце
- 1 супена лъжица прясно мляко
- голяма щипка сол
- 1 чаена лъжица ситно нарязан пресен розмарин
За плънката:
- 1 голямо парче пилешки гърди (или 2 по-малки)
- 3 ивици бекон
- бялата част на стрък праз
- 1 малък морков
- 100 грама зелен фасул
- 100-150 грама броколи
- 300 грама заквасена сметана (с висока масленост)
- 3 яйца
- 100-150 грама подходящо сирене/кашкавал, може крема сирене
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Стрийте с ръце брашното с маслото, солта и розмарина. След това чукнете яйцето и налейте лъжица прясно мляко. Направете тесто, увийте го в найлоново фолио и приберете за половин час в хладилника.
Пилешките гърди нарежете на кубчета, изпържете ги и към тях добавете бекона (на парчета). След 2 минути свалете месната смес от огъня.
Зеленчуците нарежете произволно и задушете за 5 минути (до полуготовност). Подсолете на вкус и добавете при месото.
В отделен съд смесете сметаната с яйцата и сиренето/кашкавала, подправете и тогава комбинирайте със зеленчуците и месото.
Разточете между два листа пергамент, сложете го в подмазана форма с диаметър 22 сантиметра и продупчете на няколко места с помощта на вилица.
Разпределете плънката върху тази основа и заравнете.
Изпечете киша за 30-40 минути (времето зависи от вашата фурна) при 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: culinar.club
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Банички със сирене
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Баница с лапад и сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Бухтички
- Лучник с маслено тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
Коментари към Зеленчуков киш с пилешко и бекон