Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Зеленчукова яхния с макарони

Зеленчукова яхния с макарони

Зеленчукова яхния с макарони - изображение

Необходими продукти:

  • 3 тиквички - нарязани на къси пръчки
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 3 скилидки чесън - рязани
  • 80 милилитра червено вино
  • 400 грама нарязани домати от консерва
  • 250 милилитра зеленчуков бульон
  • 2 свежи листа дафинов лист
  • 1/2 чаена чаша маслини
  • 1 чаена чаша свеж босилек
  • сварени макарони за сервиране

Начин на приготвяне:

Запържете тиквичките за 3 минути в мазнината, прехвърлете ги в чиния.

В съда сложете лука (който предварително сте нарязали на ситно), чушките и чесъна. Пържете ги за 15 минути на средна температура, докато омекнат. Добавете виното и изчакайте течността да се редуцира - около 20 минути. Сложете доматите и дафиновия лист. Върнете тиквичките в яхнията.

Прехвърлете съда във фурната и печете 30 минути, докато сосът се сгъсти. Накрая подправете и добавете маслините и половината от босилека. Сервирайте с макарони и останалия босилек.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети