Зеленчукова яхния с макарони
Необходими продукти:
- 3 тиквички - нарязани на къси пръчки
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- 3 скилидки чесън - рязани
- 80 милилитра червено вино
- 400 грама нарязани домати от консерва
- 250 милилитра зеленчуков бульон
- 2 свежи листа дафинов лист
- 1/2 чаена чаша маслини
- 1 чаена чаша свеж босилек
- сварени макарони за сервиране
Начин на приготвяне:
Запържете тиквичките за 3 минути в мазнината, прехвърлете ги в чиния.
В съда сложете лука (който предварително сте нарязали на ситно), чушките и чесъна. Пържете ги за 15 минути на средна температура, докато омекнат. Добавете виното и изчакайте течността да се редуцира - около 20 минути. Сложете доматите и дафиновия лист. Върнете тиквичките в яхнията.
Прехвърлете съда във фурната и печете 30 минути, докато сосът се сгъсти. Накрая подправете и добавете маслините и половината от босилека. Сервирайте с макарони и останалия босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Черен ориз с праз и домати
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
Коментари към Зеленчукова яхния с макарони