Зеленчукова супа с топчета от холандско сирене
Необходими продукти:
- 2,5 литра вода или бульон
- 1 голяма сладка чушка
- 1 голям морков
- 1 средна глава лук
- 5 средни картофа
- 100 грама холандско сирене
- 1 яйце
- 100 грама брашно
- 70 грама масло
- 4 супени лъжици олио
- сол, магданоз, черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете едро сиренето, смесете го с маслото със стайна температура, добавете брашното, яйцето и подправки.
Омесете всичко добре и приберете в хладилника за 30 минути.
Моркова настържете, чушката нарежете на сламки, лука - на ситни кубчета, картофите - на едри кубчета.
Сгорещете олиото в тиган, в него изпържете лука до придобиване на лек златист цвят.
Добавете моркова и пържете още 3-4 минути при непрекъснато бъркане.
Тогава сложете чушката, 5 минути по-късно изключете котлона, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте.
Във врящия бульон сложете картофените кубчета и изпържените зеленчуци. Нека течността кипне, намалете температурата и оставете супата да се приготвя 15 минути.
През това време извадете тестото от сирене от хладилника и оформете топчета с големина на лешник. Не ги правете по-големи, защото ще увеличат размера си.
Пуснете ги в супата, разбъркайте и оставете всичко да се вари 10-15 минути. Ако е необходимо, подправете допълнително.
Ястието е готово за поднасяне.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Зеленчукова супа с топчета от холандско сирене