Зеленчукова супа с леща и ориз
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 обелени и нарязани моркова
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- няколко скилидки чесън
- 1 настърган домат
- 1 дафинов лист
- 300 грама леща
- сол, черен пипер на вкус
- 150 грама ориз
Начин на приготвяне:
Накиснете лещата за два часа и я сварете. Отцедете и оставете настрана. Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука, моркова и настъргания домат.
Почистете чушката, нарежете я ситно и я прибавете към сместа. Подправете със скилидката чесън, дафиновия лист, солта и черния пипер според вкуса ви.
Сипете ориза, лещата и налейте вода около 2 литра. Оставете супата да ври до готовност на зеленчуците, охладете, разсипете в купички и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.tastymediterraneo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Зеленчукова супа с леща и ориз