Зеленчукова супа с кисели ябълки
Това е една нетрадиционна, но много вкусна супичка. Доматите в състава придават сладък вкус, а леко киселият се дължи на ябълките. Можете да си я приготвите без месо с растително масло.
Необходими продукти:
- 2 литра пилешки или телешки бульон (или вода)
- 300-400 грама зеле
- 1-2 кисели ябълки
- 1 чушка
- 1/2 глава лук
- 2-3 домата
- магданоз
- копър
- 2 супени лъжици масло или олио
- сол
- млян черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, обелете лука, почистете чушката от семките. Настържете на тънки ивици зелето, а чушката нарежете на сламчици. Лукът се реже на малки кубчета и се пасира с маслото.
Водата (или бульонът) се оставя да заври и слагаме пасирания лук и чушката, вари се 3-4 минути и се прибавя зелето. Всичко това ври 10 минути на не много силен огън. След това почистете ябълките и махнете сърцевината, нарежете ги на тънки резенчета, а доматите на филийки. Накълцайте магданоза. Добавете ябълките и доматите към супата и оставете да се вари 5 минути. Сложете сол и пипер на вкус. Сложете нарязания магданоз и изключете котлона.
Зеленчуковата супа ще бъде по-вкусна, ако постои около 20 минути преди да се сервира. Можете да я поръсите с прясно смлян черен пипер. Да ви е вкусно!
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Зеленчукова супа с кисели ябълки