Зеленчукова крем супа със сирене
Тази рецепта е особено вкусна, когато се приготви с домашно отгледани зеленчуци. Прясното мляко и сиренето доставят белтъчини, които правят крем супата пълноценна. Вкусът е мек и много приятен, а ароматът на зеленчуци е уникален. Опитайте и с настърган кашкавал, ако е по вкуса ви.
Необходими продукти:
- 4 средно големи картофа
- 1 тиквичка
- 2-3 моркова
- 1 шепа замразени броколи
- 1 шепа замразен грах
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 стрък целина
- 10 грама краве масло (ГХИ или зехтин)
- 150 милилитра прясно мляко
- сол, черен пипер и червен пипер на вкус
за гарниране:
- натрошено сирене
- 4-5 филии бял и пълнозърнест хляб
- сол, черен пипер, червен пипер и сминдух на вкус
- зехтин за овкусяване на крутоните
- магданоз, наситнен
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци на кубчета и ги сварете в тенджерка с вода до омекване. Пасирайте в блендер или с пасатор зеленчуковата супа заедно с прясното мляко, подправките и маслото.
Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете хляба на малки кубчета, сложете в тавичка, поръсете със зехтин и овкусете с морска сол, черен пипер, чубрица, червен пипер и сминдух. Запечете до хрупкавост.
Сервирайте супата, като гарнирате с натрошено сирене, пресен магданоз, крутони и червен пипер.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
Коментари към Зеленчукова крем супа със сирене