Начало Хранене Рецепти Супи От мляко и млечни продукти Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук

Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук

Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка (неголяма)
  • 2 глави стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 литър вода или бульон (зеленчуков)
  • 3 супени лъжици галета или крутони
  • 100-150 грама топено сирене


Начин на приготвяне:

Нарежете ситно обелените лук, тиквичка и чесън. Сложете ги в тенджера и налейте бульона. Поставете съда върху котлона и нека течността заври. Тогава добавете нарязаното на кубчета топено сирене и галетата/крутоните.

Гответе супата на ниска температура, докато сиренето се разтопи. Прехвърлете в блендер и пюрирайте.

Поднесете с крутони и украса от пресни зелени подправки според предпочитанията ви.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноДиети