Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук

Необходими продукти:
- 1 тиквичка (неголяма)
- 2 глави стар лук
- 2 скилидки чесън
- 1 литър вода или бульон (зеленчуков)
- 3 супени лъжици галета или крутони
- 100-150 грама топено сирене
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно обелените лук, тиквичка и чесън. Сложете ги в тенджера и налейте бульона. Поставете съда върху котлона и нека течността заври. Тогава добавете нарязаното на кубчета топено сирене и галетата/крутоните.
Гответе супата на ниска температура, докато сиренето се разтопи. Прехвърлете в блендер и пюрирайте.
Поднесете с крутони и украса от пресни зелени подправки според предпочитанията ви.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от маруля с чесън и магданоз
- Супа от грах и аспержи с поширано яйце
- Крем супа от тиквички и броколи
- Крем-супа от спанак и тиквички с тиквени семена и чесън
- Крем супа от магданоз с чесън
- Крем супа от моркови, джинджифил и кокос
- Крем супа от броколи с пилешко и топено сирене
Коментари към Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук