Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук

Необходими продукти:
- 1 тиквичка (неголяма)
- 2 глави стар лук
- 2 скилидки чесън
- 1 литър вода или бульон (зеленчуков)
- 3 супени лъжици галета или крутони
- 100-150 грама топено сирене
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно обелените лук, тиквичка и чесън. Сложете ги в тенджера и налейте бульона. Поставете съда върху котлона и нека течността заври. Тогава добавете нарязаното на кубчета топено сирене и галетата/крутоните.
Гответе супата на ниска температура, докато сиренето се разтопи. Прехвърлете в блендер и пюрирайте.
Поднесете с крутони и украса от пресни зелени подправки според предпочитанията ви.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА 200 мл
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕ 190 г
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПУЙКА 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Морковена крем супа с френска леща
- Крем супа от киселец, маточина, спанак и картофи
- Здравословна крем супа по градинарски
- Крем супа от кестени с пържен магданоз
- Крем супа от краставици
- Крем супа от червено цвекло с моркови и картофи
- Магданозена крем супа с картофи
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от магданоз с чесън
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук