Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук

Необходими продукти:
- 1 тиквичка (неголяма)
- 2 глави стар лук
- 2 скилидки чесън
- 1 литър вода или бульон (зеленчуков)
- 3 супени лъжици галета или крутони
- 100-150 грама топено сирене
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно обелените лук, тиквичка и чесън. Сложете ги в тенджера и налейте бульона. Поставете съда върху котлона и нека течността заври. Тогава добавете нарязаното на кубчета топено сирене и галетата/крутоните.
Гответе супата на ниска температура, докато сиренето се разтопи. Прехвърлете в блендер и пюрирайте.
Поднесете с крутони и украса от пресни зелени подправки според предпочитанията ви.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Крем супа от магданоз с чесън
- Супа от грах и аспержи с поширано яйце
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Крем супа от грах
- Крем супа от тиквички и броколи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Царевична супа с чесън, скариди и авокадо
- Крем супа от картофи, грах и мента
- Крем супа от кестени с пържен магданоз
- Крем супа от краставици
Коментари към Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук