Зебра - приказка от извара
Необходими продукти:
400 грама масло или маргарин (200 гр за пълнежа и 200 за тестото)
5 яйца (4 за пълнежа и 1 за тестото)
300 грама захар (150 за пълнежа и 150 за тестото)
350 грама пшенично брашно
50 грама какао на прах
10 грама бакпулвер
500-600 грама извара
1,5 с. л. нишесте
ванилова захар
Начин на приготвяне:
Замесете тесто без какаото: 200 грама масло, 1 яйце, 150 грама захар, 350 грама брашно, 1 пак. бакпулвер. Разделете го на 2 части (едната да е по-голяма от другата). В по-голямата сложете какаото и месете до получаването на еднородна маса.
Следва плънката: 500 грама обезмаслена извара, 4 яйца, 200 грама масло, 1,5 с. л. нишесте, щипка ванилова захар, 150 грама захар на пясък. Смесете всички тези продукти и разбийте с миксер.
Вземете тавата, в която ще печете и сложете ивици от бялото тесто, между тях - от тъмното (с какаото). Ивиците трябва да бъдат достатъчно дълги, за да може, след като покрият дъното, да се извият по стените на съда. В полученото "легло" изсипете плънката от изварата. "Затворете", редувайки отново бели и тъмни ленти от тестото.
Пече се при 180 градуса в продължение на около 1 час.
Зебрата е готова. Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Лимонов кекс с извара
Коментари към Зебра - приказка от извара