Захаросани джинджифилови трюфели
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сметана за разбиване
- 1 настърган корен джинджифил
- 300 грама натрошен натурален шоколад
- 20 грама меко масло
- 3 супени лъжици кристална захар
- 20 грама захаросан джинджифил
- 20 грама натурално какао
Необходими продукти:
Сложете шоколада в купа, а в друг съд загрейте сметаната, заедно с джинджифила. Изключете котлона и покрийте с капак за 5 минути. Върнете обратно сместа и загрейте отново докато заври.
Прибавете шоколада и маслото. Разбъркайте докато сместа се хомогенизира и охладете. Смелете джинджифила в блендер, добавете кристалната захар и разбийте.
Изсипете сместа в купа, оформете шоколадови топченца и ги оваляйте в какаото и кристалите. Подредете в бонбониера и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.anediblemosaic.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
- Домашни бонбони с тиква
- Кокосови трюфели с мед и бял шоколад
- Шоколадови трюфели с джин и тоник
- Шоколадови бонбони с лешници
- Шоколадови трюфели с кокос и фурми
- Шоколадови трюфели от бисквити
Коментари към Захаросани джинджифилови трюфели