Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Захарни веган бисквитки

Захарни веган бисквитки

Захарни веган бисквитки - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша пудра захар
  • 1 чаена чаша веган маргарин
  • 1 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 2 1/2 чаена чаша бяло брашно
  • 2 супени лъжици царевично нишесте (натурално без вкус)
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сода за хляб
  • брашно за доомесване

Начин на приготвяне:

С миксер разбъркайте захарта с маргарита, докато се получи кремообразна гладка текстура. Прибавете ванилията и комбинирайте отново.

Следва да добавите брашното, нишестето и набухвателите. Омесете и оформете 2 топки от тестото. Всяка увийте във фолио и охладете за 2 часа в хладилник.

Затоплете фурната на 175 градуса.

Поръсете плот с брашно и разточете тестото на 5 милиметра дебелина и изрежете желаните форми.

Внимателно в шпатула прехвърлете бисквитките в застлана с пекарска хартия тава.

Изпечете бисквитките, докато започнат да покафеняват - около 10-14 минути. Оставете ги за 5-10 минути в тавата, в която сте ги пекли, за да се охладят и втвърдят (ако избързате да ги извадите топли, има риск да ги натрошите), след което извадете и изчакайте пълното им изстудяване, преди да ги украсите с глазура по избор.

По желание може да ги слепите и със сладко, или да го консумирате без нищо допълнително.

За Framar.bg: Данна Панджарова

Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаСоциални грижиАнкети