Захарни веган бисквитки

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена чаша веган маргарин
- 1 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 2 1/2 чаена чаша бяло брашно
- 2 супени лъжици царевично нишесте (натурално без вкус)
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сода за хляб
- брашно за доомесване
Начин на приготвяне:
С миксер разбъркайте захарта с маргарита, докато се получи кремообразна гладка текстура. Прибавете ванилията и комбинирайте отново.
Следва да добавите брашното, нишестето и набухвателите. Омесете и оформете 2 топки от тестото. Всяка увийте във фолио и охладете за 2 часа в хладилник.
Затоплете фурната на 175 градуса.
Поръсете плот с брашно и разточете тестото на 5 милиметра дебелина и изрежете желаните форми.
Внимателно в шпатула прехвърлете бисквитките в застлана с пекарска хартия тава.
Изпечете бисквитките, докато започнат да покафеняват - около 10-14 минути. Оставете ги за 5-10 минути в тавата, в която сте ги пекли, за да се охладят и втвърдят (ако избързате да ги извадите топли, има риск да ги натрошите), след което извадете и изчакайте пълното им изстудяване, преди да ги украсите с глазура по избор.
По желание може да ги слепите и със сладко, или да го консумирате без нищо допълнително.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
СОЛГАР ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки 400 мкг * 100
НАУ ФУДС АЦЕРОЛА прах 170 г
БИОТОНА БИО ТИКВЕН ПРОТЕИН 300 г
ТЕРАНОВА СПИРУЛИНА И ХЛОРЕЛА капсули * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Веган майонеза от нахут
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Да бъдеш или да не бъдеш веган, или защо веганството има лоша репутация
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
Коментари към Захарни веган бисквитки