Захарни веган бисквитки
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена чаша веган маргарин
- 1 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 2 1/2 чаена чаша бяло брашно
- 2 супени лъжици царевично нишесте (натурално без вкус)
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сода за хляб
- брашно за доомесване
Начин на приготвяне:
С миксер разбъркайте захарта с маргарита, докато се получи кремообразна гладка текстура. Прибавете ванилията и комбинирайте отново.
Следва да добавите брашното, нишестето и набухвателите. Омесете и оформете 2 топки от тестото. Всяка увийте във фолио и охладете за 2 часа в хладилник.
Затоплете фурната на 175 градуса.
Поръсете плот с брашно и разточете тестото на 5 милиметра дебелина и изрежете желаните форми.
Внимателно в шпатула прехвърлете бисквитките в застлана с пекарска хартия тава.
Изпечете бисквитките, докато започнат да покафеняват - около 10-14 минути. Оставете ги за 5-10 минути в тавата, в която сте ги пекли, за да се охладят и втвърдят (ако избързате да ги извадите топли, има риск да ги натрошите), след което извадете и изчакайте пълното им изстудяване, преди да ги украсите с глазура по избор.
По желание може да ги слепите и със сладко, или да го консумирате без нищо допълнително.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
НАУ ФУДС ХЛОРЕЛА таблетки 1000 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Шоколадови бисквити с глазура и сушени вишни
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Веган шишчета с тофу и праз
- Здравословен спаначен снакс
- Хрупкави тънки шоколадови бисквитки
- Меденки със стафиди и ликьор
- Здравословна веган майонеза
- Сладки със слепени бисквити
Коментари към Захарни веган бисквитки