Захарни бисквити с кокосова глазура
Необходими продукти:
- 2 и 1/8 чаши захар
- 2 чаши меко краве масло
- 4 яйца
- 6 яйчни жълтъка
- 2 чаени лъжички ванилов екстракт
- 7 чаши брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 4 чаши пудра захар
- 1/4 чаша кокосово масло (или друго) + 1 чаена лъжичка за намазняване
- 1 супена лъжица топла вода (или повече, ако не необходимо)
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
бисквитите:
Разбъркайте до хомогенност в купа захарта, кравето масло и 1 чаена лъжичка ванилов екстракт. Добавете яйцата и яйчните жълтъци постепенно при непрекъснато разбъркване. Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта. Изсипете брашнената смес в купата със захарната смес и хомогенизирайте. Покрийте тестото и охладете за поне 1 час.
Загрейте фурната до 190 градуса. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и я намазнете с 1 чаена лъжичка кокосово масло. Върху набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 1,4 сантиметра и нарежете бисквити с форми по избор. Подредете ги в подготвената тавичка на разстояние 5 сантиметра една от друга и запечете за 8-10 минути. Извадете и оставете да се охладят.
глазурата:
Разбъркайте до гладкост в купа пудрата захар, 1/4 чаша кокосовото масло и 1 чаена лъжичка ванилов екстракт. Постепенно добавете достатъчно топла вода при непрекъснато разбъркване, за да получите желаната консистенция. По желание може да добавите различни хранителни оцветители. Декорирайте бисквитите с глазурата, оставете за няколко минути да изсъхне и сервирайте.
Да ви е сладко!
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Захарни бисквити с кокосова глазура