Запечено картофено пюре с чесън, кашкавал и зелен лук
Необходими продукти:
1 килограм картофи
5 - 7 супени лъжици зехтин (или на вкус)
3 - 4 скилидки чесън
50 - 70 грама кашкавал
сол на вкус
зелен лук на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и измийте картофите, сложете ги в тенджера, залейте с вода, подсолете и сварете до готовност.
След това отцедете течността, сложете зехтина, пресования чесън и намачкайте картофите до получаването на пюре. Прехвърлете го в подмазана със зехтин тава, поръсете повърхността обилно с настърган кашкавал и нарязан зелен лук.
Поставете ястието в предварително загрята фурна до образуването на златиста коричка.
Готовото пюре поднесете горещо с месо и зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Тесто от картофено пюре
- Картофено пюре с цвекло и сметана
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Картофено пюре с кренвирши на фурна
- Картофено пюре с чесън и оцет
- Как се прави картофено пюре
- Зеленчуково пюре от картофи, тиква и моркови
- Картофено пюре с кисело мляко, пармезан и босилек
- Пюре от пащърнак и картофи с лешници
Коментари към Запечено картофено пюре с чесън, кашкавал и зелен лук