Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запеканка с хлебен блат, шунка и спанак

Запеканка с хлебен блат, шунка и спанак

Запеканка с хлебен блат, шунка и спанак - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжица зехтин
  • 1 глава ситно нарязан лук
  • 2 скилидки чесън, накълцани на дребно
  • 400 грама тесто
  • 250 грама шунка
  • 300 грама салам пепероно
  • 2 чаени чаши настърган чедър
  • 1/2 чаена чаша накълцани мариновани люти чушки
  • 10 яйца
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1 чаена лъжица сушен риган

Начин на приготвяне:

Излейте зехтина в тиган и изпържете лука за 5 минути, докато омекне. Добавете чесъна и спанака, когато листата спанак се стопят, свалете от котлона.

Разстелете тестото на дъното на намазнена тава. Отгоре подредете резени шунка, след това пеперони, а отгоре разпръснете маринованите чушки.

Покрийте със задушените зеленчуци.

В голяма купа разбийте яйцата с млякото и ригана. Подправете със сол и черен пипер според вашия вкус и полейте с яйчната смес подредените продукти в тавата.

Поръсете с моцарелата и печете 40 минути. Оставете 10 минути ястието да се охлади, след което нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки