Запеканка с хлебен блат, шунка и спанак
    Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
 - 1 глава ситно нарязан лук
 - 2 скилидки чесън, накълцани на дребно
 - 400 грама тесто
 - 250 грама шунка
 - 300 грама салам пепероно
 - 2 чаени чаши настърган чедър
 - 1/2 чаена чаша накълцани мариновани люти чушки
 - 10 яйца
 - 1 чаена чаша прясно мляко
 - 1 чаена лъжица сушен риган
 
Начин на приготвяне:
Излейте зехтина в тиган и изпържете лука за 5 минути, докато омекне. Добавете чесъна и спанака, когато листата спанак се стопят, свалете от котлона.
Разстелете тестото на дъното на намазнена тава. Отгоре подредете резени шунка, след това пеперони, а отгоре разпръснете маринованите чушки.
Покрийте със задушените зеленчуци.
В голяма купа разбийте яйцата с млякото и ригана. Подправете със сол и черен пипер според вашия вкус и полейте с яйчната смес подредените продукти в тавата.
Поръсете с моцарелата и печете 40 минути. Оставете 10 минути ястието да се охлади, след което нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
 - Хрупкав хаш браунс с картофи
 - Зеленчукова запеканка с извара
 - Огретен от тиквички с ориз
 - Спанак с лук, домати и яйца
 - Запеканка от кейл с масло и кашкавал
 - Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
 - Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка
 - Спанак с ориз, яйца и пармезан
 - Яйчена запеканка с лук и кайма
 
Коментари към Запеканка с хлебен блат, шунка и спанак