Запеканка с хлебен блат, шунка и спанак

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1 глава ситно нарязан лук
- 2 скилидки чесън, накълцани на дребно
- 400 грама тесто
- 250 грама шунка
- 300 грама салам пепероно
- 2 чаени чаши настърган чедър
- 1/2 чаена чаша накълцани мариновани люти чушки
- 10 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица сушен риган
Начин на приготвяне:
Излейте зехтина в тиган и изпържете лука за 5 минути, докато омекне. Добавете чесъна и спанака, когато листата спанак се стопят, свалете от котлона.
Разстелете тестото на дъното на намазнена тава. Отгоре подредете резени шунка, след това пеперони, а отгоре разпръснете маринованите чушки.
Покрийте със задушените зеленчуци.
В голяма купа разбийте яйцата с млякото и ригана. Подправете със сол и черен пипер според вашия вкус и полейте с яйчната смес подредените продукти в тавата.
Поръсете с моцарелата и печете 40 минути. Оставете 10 минути ястието да се охлади, след което нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Зеленчукова запеканка с извара
- Спанак със сварени яйца в сос Бешамел
- Запеканка с пилешко филе, броколи и кисело мляко
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка
- Спаначена запеканка с ориз и кашкавал
- Запеканка от спанак с яйца
Коментари към Запеканка с хлебен блат, шунка и спанак