Запеканка с тиквички, чоризо и царевица
Необходими продукти:
- масло
- 2 големи тиквички, нарязани
- 1/2 чаена лъжица сол
- 340 грама чоризо (или друга пикантна наденица)
- 4 яйца
- 2 жълтъка
- 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 1 чаена лъжица лук на прах
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- царевица от 2 кочана
- 1 1/2 чаена чаша настърган чедър (или кашкавал)
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан (или увеличете количеството кашкавал)
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 180 градуса. Намазнете с масло правоъгълна тава.
Сложете тиквичките в гевгир. Поръсете със сол и оставете за 20 минути да се отцедят, след което подсушете с кърпа.
Изпържете наденицата (използвайте само вътрешността й), като по време на пърженето я раздребните, за да стане на малки късчета.
Смесете целите яйцата с жълтъците, млякото, подправките.
Сложете половината от чоризото в тава, отгоре разпределете половината от тиквичките, царевицата (опитайте се, когато режете царевицата от кочана, да запазите по-големи парчета) и кашкавала. Полейте с 1/2 от яйчната смес. Повторете отново с чоризо, тиквички, царевица и кашкавал, залейте с яйцата. Накрая поръсете обилно с пармезана. Печете 40 минути, докато ястието стане златисто и придобие хрупкава коричка.
Охладете за 10 минути преди да сервирате.
bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Зеленчукова запеканка с извара
- Царевична запеканка със спанак
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Спанак с лук, домати и яйца
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
Коментари към Запеканка с тиквички, чоризо и царевица