Запеканка с картофи, фенел и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 килограм червени картофи, нарязани (необелени)
- 2 супени лъжици зехтин
- 4 яйца
- 1/4 чаена чаша мляко
- 2 чаена чаша настърган кашкавал (или сирене грюер)
- по 1/4 чаена чаша нарязан на ситно босилек и магданоз
- 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 3 чаени чаши спанак
- 2 фенела, нарязани на тънки полумесеци
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Картофите полейте със зехтина и подправете с четврът лъжичка сол и черен пипер. Сложете ги в голяма тава и ги изпечете за 20-25 минути, докато станат златисти. Намалете температурата на фурната на 180 градуса.
Междувременно яйцата смесете с млякото и посолете. Добавете кашкавала, босилека, магданоза и чесъна. В голяма купа сложете изпечените картофи, към тях добавете спанака и нарязания фенел. Полейте с яйцата и разбъркайте.
Прехвърлете в подходяща тава, покрийте с алуминиево фолио.
Печете за около 30-35 минути, след което свалете фолиото и запечете още 5 минути, за да придобие запеканката апетитен вид.
Гарнирайте с още босилек и магданоз, ако желаете.
Източник:
goodhousekeeping.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Картофена запеканка с лук и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре с кайма, бекон и зеленчуци
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Греховно вкусна запеканка от картофи и бекон
- Картофена запеканка с люта чушка и шунка
- Печени картофи с лук и швейцарско сирене
- Есенна запеканка от картофи с чушки, шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър
- Лесна картофена запеканка с бекон и чедър
Коментари към Запеканка с картофи, фенел и кашкавал