Запечени филии с яйце и бял сос
Необходими продукти:
- 12 филии хляб за сандвичи
- 6 супени лъжици безсолно масло
- 3 супени лъжици брашно
- 3 чаени чаши пълномаслено прясно мляко
- 1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
- 1 1/4 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 3 1/4 чаена чаша кашкавал (или твърдо сирене по избор)
- 1/4 чаена чаша дижонска горчица
- 12 резена шунка
- 6 средни яйца
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган на средна температура. Добавете брашното и разбъркайте, докато се поеме от маслото, но внимавайте да не покафенее - около 3 минути. Добавете млякото на тънка струя, като бъркате непрекъснато, за да се разтвори брашното. Увеличете малко температура и гответе около 4-6 минути, докато започне да се сгъстява. Добавете индийското орехче, 3/4 чаена лъжица сол и 1/4 чаена лъжица черен пипер. Добавете 1 чаена чаша от избрания кашкавал и бъркайте, за да се разтопи напълно.
Изсипете 1/3 от бешамеловия сос в правоъгълна тавичка. Отгоре сложете 6 филии хляб и ги намажете с горчица.
Върху всяка сложете 2 сгънати резена шунка (така че колбаса да не излиза от краищата на филията) и полейте с още 1/3 от соса. Поръсете с част от кашкавала.
В другите 6 филии направете по една дупка в средата с малък ринг и ги сложете в тавата, за да затворите сандвича. Полейте с останалия сос бешамел и сложете още от кашкавала (като се стараете да не слагате в дупките на хляба).
Чукнете по едно яйце във всяка дупка и отгоре поръсете с последния останал кашкавал. Посолете и поръсете с черен пипер.
Покрийте с фолио и печете за 20 минути на 180 градуса. След това свалете фолиото и запечете още 10 минути докато белтъка се запече, а жълтъкът остане течен.
Изчакайте 10 минути преди сервиране.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Препечени чеснови филийки с масло, самардала и чубрица
- Консумирайте препечени филии против раздразнен стомах
- Сухари с чесън и пармезан
- Принцеси с кашкавал
- Топли сандвичи с печени домати, козе сирене и чесън
- Печени филийки с майонеза, чесън и домати
- Топли сандвичи с шунка и кашкавал в панировка
- Сандвичи със салата от сирена
- Тостери с бекон и домати
Коментари към Запечени филии с яйце и бял сос