Заешко с картофи и лук в бяло вино
Необходими продукти:
1 заек (около 2 - 2,5 килограма)
2 средни глави лук
2 стръка целина
5 средни картофа
чери домати
1 тиквичка (по желание)
2 моркова
50 милилитра зехтин
250 милилитра бяло вино
олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и разрежете заека на порции. Към зехтина прибавете сол и черен пипер, разбъркайте.
Подредете месото в подходящ съд и го намажете с овкусената мазнина. Оставете за час.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Нарежете всички зеленчуци на малки парчета, сложете ги в подходящ съд и върху тях подредете маринованото заешко. Поставете във фурната за 15 - 20 минути.
След това прехвърлете всичко в дълбок тиган или друг съд, налейте виното, сложете нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и задушете ястието в продължение на 30 минути.
Ако е необходимо, налейте малко вода, когато задушавате продуктите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Заек в бяло вино с маслини и чесън
- Заешко конфи в гювеч
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заек в сметана
- Канинхоп
- Заешки рулца с шунка, бекон и спанак, изпечени в бяло вино
- Печено заешко с бекон и картофи
Коментари към Заешко с картофи и лук в бяло вино