Заешко рагу с бяло вино, лимон и маслини
Необходими продукти:
1 среден заек
1 лимон
4 домата
1 морков
6 супени лъжици зехтин
100 грама маслини
2 стръка розмарин
2 стръка шалфей
4 скилидки чесън
1 червена люта чушка
200 милилитра бяло вино
250 милилитра пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете заека на 6 - 8 части, натрийте ги със сол, черен пипер и запържете в зехтин. Добавете зелените подправки.
Обелете скилидките чесън и разрежете всяка на две. Лютата чушка нарежете на малки парчета. Прибавете и пикантните подправки към месото, също нарязания морков. Следва да налеете виното и бульона, нарязания на парчета лимон.
Затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя в продължение на час на слаб огън.
Обелете доматите, нарежете ги на едро и добавете при останалите продукти 30 минути, преди да свалите от котлона. 20 минути по-късно сложете и маслините (почистени от костилките). Накрая подправете рагуто със сол и черен пипер на вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко в хлебен сос с чесън и коняк
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заек в сметана
- Заешко с масло и гъби в гърне
Коментари към Заешко рагу с бяло вино, лимон и маслини