Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Заешко месо с коняк и горчица

Заешко месо с коняк и горчица

Заешко месо с коняк и горчица - изображение

Необходими продукти:


  • 1 заек, нарязан на порции
  • 2 супени лъжици зърнеста горчица
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 2 дафинови листа
  • 60 милилитра коняк
  • 200 грама ситни печурки, цели
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • зехтин, сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

В тенджера с капак налейте зехтин и запържете целите гъбки, лука и морковите, обелени и нарязани ситно. Добавете заешкото месо и налейте коняка.

Задушете ястието за 10 минути, след което прибавете горчицата, солта, пипера и дафиновите листа. Налейте около 100 милилитра топла вода и гответе ястието на тих огън за два часа.

След като течността се редуцира добавете заквасената сметана, свалете ястието от котлона и охладете. Разпределете в чинии и поднесете месото с гарнитура по ваш избор.

заешко месо с коняк и горчица

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Снимки: www.blogdechataigne.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлСнимкиСпортЗдравни съветиДиети