Заешко месо с коняк и горчица
Необходими продукти:
- 1 заек, нарязан на порции
- 2 супени лъжици зърнеста горчица
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 2 дафинови листа
- 60 милилитра коняк
- 200 грама ситни печурки, цели
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- зехтин, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В тенджера с капак налейте зехтин и запържете целите гъбки, лука и морковите, обелени и нарязани ситно. Добавете заешкото месо и налейте коняка.
Задушете ястието за 10 минути, след което прибавете горчицата, солта, пипера и дафиновите листа. Налейте около 100 милилитра топла вода и гответе ястието на тих огън за два часа.
След като течността се редуцира добавете заквасената сметана, свалете ястието от котлона и охладете. Разпределете в чинии и поднесете месото с гарнитура по ваш избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.blogdechataigne.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек със зеленчуци, ракия и вино
- Печено заешко с бекон и картофи
- Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна
- Заешко в хлебен сос с чесън и коняк
- Паеля Валенсиана
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Заешко филе с чесън и лимон
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
Коментари към Заешко месо с коняк и горчица