Заешко конфи в гювеч
Необходими продукти:
- 1 цял заек, без кожата, нарязан на 8 парчета
- 1 глава лук, обелена
- 10 скилидки чесън, обелени
- 3 пресни дафинови листа /или 6 сушени/
- 8 зърна карамфил
- 15-20 цели зърна черен пипер
- 6 шушулки кардамон
- 10 стръка прясна мащерка
- 4 стръка пресен розмарин
- 1 чаена лъжичка синапено семе
- сол кашер и натрошен черен пипер
- 3-6 чаени чаши рапично олио и зехтин, в съотношение 50:50
- лимонов сок за поръсване
Начин на приготвяне:
- Изплакнете заешкото месо под течаща студена вода и го подсушете с кухненска хартия.
- Подредете парчетата в голям гювеч и добавете лука, чесъна, дафиновия лист, карамфила, черния пипер, кардамона, мащерката, розмарина, синапеното семе и 1 супена лъжица сол кашер.
- Прибавете достатъчно мазнина, за да се покрие заешкото месо.
- Поставете капака на гювеча и печете в предварително загрята до 150 градуса фурна за около 3 часа.
- Махнете капака и леко запечете до златисто кафява коричка.
- Разпределете заешкото месо в чинии, намажете го с мазнината, в която се е готвило и поръсете с лимонов сок.
- Подправете със сол и натрошен черен пипер и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Канинхоп
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заек със зеленчуци и талиатели
- Заешко с масло и гъби в гърне
- Заешки рулца с шунка, бекон и спанак, изпечени в бяло вино
Коментари към Заешко конфи в гювеч