Заек в сметана
Необходими продукти за 4 порции:
2 кг заек
2 моркова
2 глави лук
1 чаша оцет
1 чаша сметана
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
сол, пипер, магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Разрязваме заека на порции, премахваме ципите и заливаме за 2-3 часа с оцет, разреден с вода в съотношение 1:4. След това слагаме месото в тава заедно с лука, магданоза и морковите. Солим, поливаме с олиото и печем във фурна до получаването на златиста коричка, периодично поливайки със сока, който се отделя при печенето. Когато се запече, преместете месото в недълбок съд и залейте със соса, направен от сметаната, течността, получена при печене и брашното. Затворете съда с капак и сложете отново във фурната за 30 минути.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Заешко рагу с бяло вино, лимон и маслини
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко в хлебен сос с чесън и коняк
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заешко с масло и гъби в гърне
Коментари към Заек в сметана