Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Задушен шаран с грах

Задушен шаран с грах

Задушен шаран с грах - изображение

Необходими продукти:

1 шаран около 1 - 1,5 килограма

1 - 2 глави лук (може да използвате праз)

1 - 2 средни моркова

консервиран грах на вкус (примерно 1 консерва)

щипка сух босилек или стрък пресен

сол и черен пипер на вкус

олио

 

Начин на приготвяне:

Почистете рибата, отрежете главата, нарежете на порции шарана и ги натрийте със сол.

Настържете морковите, лука нарежете на тънки полукръгчета (ако използвате праз, нарежете го на кръгчета).

Нагорещете олио в подходящ съд, прибавете лука и пържете, докато се появи специфичният аромат. След това подсолете, сложете морковите, разбъркайте и задушете всичко в продължение на 2 - 3 минути.

Добавете граха към останалите зеленчуци (отцеден от течността) и върху него разпределете парчетата риба. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава до готовност (около 15 - 20 минути).

От рибата и зеленчуците се отделят сокове, ако ви се струва, че течността е много, махнете капака, за да може да се изпари и сосът да се сгъсти (колкото по-гъст, толкова по-вкусно ще се получи).

Готовото ястие оставете да постои известно време и тогава поднесете топло, не горещо.

Добър апетит!

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛюбопитноСнимкиНовиниЛайфстайлСпортИсторияХранене при...