Задушено телешко с лук, мед и горчица
Необходими продукти:
- 1/2 килограм телешко/говеждо месо
- 1 морков
- глава стар лук
- 1/4 корен целина
- 1 сладка чушка
- 60 грама сушени сини сливи
- 1 чаена чаша вода
- по 1 супена лъжица лимонов сок и мед
- 2 супени лъжици кетчуп
- 1 чаена лъжица пикантна горчица
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на квадрати със страна 2,5 сантиметра, запържете ги в гореща мазнина. След 5 минути добавете наситнените лук, морков и корен целина. Гответе 10 минути. Тогава сложете нарязаната на сламки чушка в съда, а пет минути по-късно и сушените сини сливи, които предварително трябва да накиснете за в гореща вода, за да омекнат, и да ги отцедите от течността.
Гответе сместа в продължение на 3 минути. Междувременно смесете водата, меда, лимоновия сок, кетчупа и горчицата. Залейте месото, подправете с черен пипер, подсолете и оставете ястието да се задушава 2 часа (или до готовност) на тих огън.
Може да сервирате с любима гарнитура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешко месо с броколи и сос
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Чили кон карне с царевица
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Пържено телешко с портокали, зелен лук и соев сос
Коментари към Задушено телешко с лук, мед и горчица