Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено телешко с лук, мед и горчица

Задушено телешко с лук, мед и горчица

Задушено телешко с лук, мед и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 килограм телешко/говеждо месо
  • 1 морков
  • глава стар лук
  • 1/4 корен целина
  • 1 сладка чушка
  • 60 грама сушени сини сливи
  • 1 чаена чаша вода
  • по 1 супена лъжица лимонов сок и мед
  • 2 супени лъжици кетчуп
  • 1 чаена лъжица пикантна горчица
  • сол и смлян черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете месото на квадрати със страна 2,5 сантиметра, запържете ги в гореща мазнина. След 5 минути добавете наситнените лук, морков и корен целина. Гответе 10 минути. Тогава сложете нарязаната на сламки чушка в съда, а пет минути по-късно и сушените сини сливи, които предварително трябва да накиснете за в гореща вода, за да омекнат, и да ги отцедите от течността.

Гответе сместа в продължение на 3 минути. Междувременно смесете водата, меда, лимоновия сок, кетчупа и горчицата. Залейте месото, подправете с черен пипер, подсолете и оставете ястието да се задушава 2 часа (или до готовност) на тих огън.

Може да сервирате с любима гарнитура.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкети