Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушени пикантни тиквички в бяло вино

Задушени пикантни тиквички в бяло вино

Задушени пикантни тиквички в бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 2 тънко нарязани скилидки чесън
  • 1,5 килограма тиквички, нарязани на кръгчета
  • 1 средна глава сладък лук
  • 1 малка червена люта чушка
  • 1/2 чаена чаша бяло вино (сухо)
  • 1/4 чаена чаша накълцан босилек (пресен)
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Сгорещете зехтина в съд, поставен на среден огън, сложете в него чесъна за минута-две, докато започне да се отделя характерният му аромат. Тогава добавете кръгчетата тиквички, нарязания лук и задушете зеленчуците за 15 минути, като разбърквате често, докато омекнат и се зачервят.

Щом това стане, към тях прибавете наситнената люта чушка, налейте бялото вино, намалете температурата на котлона и оставете ястието се задушава до пълна готовност (още около десетина минути).

Накрая подправете с босилека, сол и смлян черен пипер, разбъркайте и поднесете, когато тиквичките се охладят до стайна температура.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edazdorov.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети