Задушени картофи с гъби и сирене в гърне
Необходими продукти:
500 грама картофи
100 грама сирене
250 грама гъби
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
100 грама масло
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
сол, черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до полуготовност в подсолена вода, след което нарежете на кубчета със средни размери. Лука и гъбите нарежете, задушете ги в половината от маслото, сложете подправките.
Счукайте чесъна и го смесете с останалото масло. Разпределете го равномерно по дъното на гърнето. След това сложете на слоеве: картофи, сирене, картофи, гъби, картофи, магданоза и завършете със сирене. Затворете съда с капак и поставете във фурната. Нека ястието се приготвя при температура от 200 градуса в продължение на
около 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Ливадна виолетка
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Задушени картофи с гъби и сирене в гърне