Задушени картофи с гъби и сирене в гърне

Необходими продукти:
500 грама картофи
100 грама сирене
250 грама гъби
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
100 грама масло
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
сол, черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до полуготовност в подсолена вода, след което нарежете на кубчета със средни размери. Лука и гъбите нарежете, задушете ги в половината от маслото, сложете подправките.
Счукайте чесъна и го смесете с останалото масло. Разпределете го равномерно по дъното на гърнето. След това сложете на слоеве: картофи, сирене, картофи, гъби, картофи, магданоза и завършете със сирене. Затворете съда с капак и поставете във фурната. Нека ястието се приготвя при температура от 200 градуса в продължение на
около 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофен киш с шунка, гъби и сирена
- Пържени гъби със сметана и лук
- Намалете високата температура със суров картоф
- Картофи на фурна с топено сирене и сметана
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Задушени картофи с гъби и сирене в гърне