Гъбена салата с картофи и кашкавал
Необходими продукти:
150 грама гъби
200 грама картофи
60 грама кашкавал
150 грама краставици
2 супени лъжици заквасена сметана
1 супена лъжица майонеза
1 глава лук
1 морков
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, подсушете ги, нарежете и изпържете заедно с нарязания лук и настъргания морков до готовност. Сложете сол на вкус.
Сварете картофите цели и необелени в подсолена вода. Когато се охладят достатъчно, обелете и настържете с помощта на едро ренде.
Вземете подходяща чиния и в нея сложете слой от картофите, върху него гъби, намажете със сос от сметаната и майонезата, следва слой настъргани краставици, после настърган кашкавал и разбира се, украса по избор.
За да оформите лесно и красиво, може да използвате подходящ пръстен, с чиято помощ салата ще придобие правилна форма.
Поднася се охладена.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
Коментари към Гъбена салата с картофи и кашкавал