Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко
Необходими продукти:
- 200 грама печурки
- 600 грама дребни картофи
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица къри паста
- 150 грама замразен грах
- 100 милилитра кокосово мляко
- 250 милилитра вода
- сол и зелени подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и обелените картофи на четири.
Сгорещете зехтина и в него сложете къри пастата, гъбите и пържете в продължение на 5 минути.
След това добавете картофите, подсолете и налейте чаша вода. Щом течността кипне, затворете с капак и гответе 15 минути на тих огън.
Време е да прибавите и граха, който предварително размразете. След 8 минути налейте кокосовото мляко, поръсете със зелените подправки, подсолете, ако е необходимо. Две минути по-късно ароматното гъбено къри е готово за поднасяне.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, ДОМАТИ И КАПИЯ С МАСЛО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Ливадна виолетка
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко