Задушени гъби в сметана и бяло вино
Необходими продукти:
500 грама пресни гъби
1 глава лук
20 грама масло
олио
200 мл сметана с 20% масленост
50 мл сухо бяло вино
стрък мащерка
сол
микс от различни пипери на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на парченца, а лука на кръгчета и го запържете до прозрачност в силно загрято олио. След това прибавете гъбите, мащерката, микса от подправки и маслото. Пържете 10 минути, после сложете бялото вино и задушете в продължение на 5 минути на силен огън. Най-накрая прибавете и сметаната. Разбъркайте всичко, затворете с капак съда и оставете на слаб огън за 20 минути.
Сервирайте гъбите поръсени с нарязан зелен лук.
Може да се поднесе като основно ястие, също е отлична гарнитура към всякакви месни блюда.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Задушени гъби в сметана и бяло вино