Задушени гъби в бира и масло
Необходими продукти:
- 450 грама гъби, добре измити, подсушени и разполовени
- 3 супени лъжици масло
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена чаша бира
- 1 супена лъжица пресен риган, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана на ситно
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън.
- Сотирайте чесъна в продължение на 30 секунди при непрекъснато бъркане.
- Добавете гъбите и разбъркайте добре, за да се покрият с разтопеното чесново масло.
- Бавно изсипете бирата в тигана и поръсете с пресните билки.
- Разбъркайте и оставете ястието да къкри за около 25-30 минути.
- Поръсете задушените гъби с пресен риган и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: killingthyme.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Задушени гъби в бира и масло