Задушени броколи с ориз в масло
Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
2 чаени чаши вода или вода
1/2 килограм броколи (пресни или замразени)
1 глава лук
50 грама масло (по желание)
олио за пържене
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност в подсолена вода или бульон.
През това време нарежете лука и го изпържете в олио до омекване.
След това прибавете към него броколите.
Ако използвате пресни броколи, предварително ги сварете.
Подправете зеленчуците на вкус и нека се задушават до готовност. Тогава смесете със сварения ориз и прибавете масло, ако желаете.
Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: recipe.org.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РУМИ ИЛИЕВА БИО МАСЛО СБОГОМ, СУХИ РЪЦЕ 50 мл
ЗЕИН ФАРМА СУЛФОРАФАН капсули * 120
СУИДИШ НУТРА УЛТРА+ МУЛТИВИТАМИН течна формула 500 мл
ПРОМОВИРАЛ ПРОТЕКТ капсули * 30 ХЕРБАМЕДИКА
СУЛФОРАФАН капсули 20 мг * 120 DOUBLE WOOD 27222
ПРОМОАЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Картофи с броколи и царевица на фурна
- Смес от кисело мляко и броколи предотвратява и лекува рак на дебелото черво
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
Коментари към Задушени броколи с ориз в масло