Задушени броколи с ориз в масло

Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
2 чаени чаши вода или вода
1/2 килограм броколи (пресни или замразени)
1 глава лук
50 грама масло (по желание)
олио за пържене
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност в подсолена вода или бульон.
През това време нарежете лука и го изпържете в олио до омекване.
След това прибавете към него броколите.
Ако използвате пресни броколи, предварително ги сварете.
Подправете зеленчуците на вкус и нека се задушават до готовност. Тогава смесете със сварения ориз и прибавете масло, ако желаете.
Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: recipe.org.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИОМИН таблетки 450 мг * 120
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
СПОРТС ЕНД ХЕЛТ СУЛФОРАФАН (ЕКСТРАКТ ОТ БРОКОЛИ) капсули * 180
СУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
ЖАН Д'АРСЕЛ ПРЕСТИЖ ЛЕК КРЕМ 50 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Броколи в хрупкава панировка
- Салата от краставици с броколи, царевица и семена
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
- Сметанови броколи с гъби и пармезан
- Броколи с лук и яйца на фурна
Коментари към Задушени броколи с ориз в масло