Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушена тиква с чесън и босилек

Задушена тиква с чесън и босилек

Задушена тиква с чесън и босилек - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама тиква
  • 3 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чили чушка
  • босилек
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Обелете тиквата и я нарежете на средно големи кубчета, които сложете в кукър.

Смесете зехтина с намачкания чесън, сол на вкус, малко босилек и наситнената чили чушка. С този сос залейте тиквата и включете уреда на режим "Печене" за час.

Пикантното ястие може да поднесете като гарнитура или да си го хапнете с хрупкави крутони.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиСнимкиДиетиЛайфстайлБотаника