Задушена тиква с чесън и босилек

Необходими продукти:
- 500 грама тиква
- 3 скилидки чесън
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/2 чили чушка
- босилек
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата и я нарежете на средно големи кубчета, които сложете в кукър.
Смесете зехтина с намачкания чесън, сол на вкус, малко босилек и наситнената чили чушка. С този сос залейте тиквата и включете уреда на режим "Печене" за час.
Пикантното ястие може да поднесете като гарнитура или да си го хапнете с хрупкави крутони.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква в масло с ябълки, сушени плодове и орехи
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Печени тиквени пръчици с подправки
- Тиква, Кюрбисия
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
Коментари към Задушена тиква с чесън и босилек