Желиран домашен конфитюр
Необходими продукти:
400 г захар
1 с. л. настъргана лимонова кора
1 с. л. настъргана портокалова кора
50 г желатин
175 мл лимонов сок
175 мл портокалов сок
Начин на приготвяне:
Смесете в тенджера 75 мл от портокаловия сок със 75 мл от лимоновия, прибавете и по 1 с. л. от настърганите кори на цитрусите. Нека сместа да заври и оставате на котлона за 5 минути, след това прецедете. В получената течност прибавете желатина и разбъркайте. След като желатинът се разтвори, прибавете 360 грама захар и разбъркайте старателно. Налейте и останалия сок от плодовете и разбъркайте добре още веднъж.
Когато течността изстине малко, излейте я в правоъгълна форма, застлана с хартия за печене (намажете хартията с малко олио) и приберете в хладилника за 10 часа.
Когато извадите мармалада от хладилника, обърнете го върху дъска, нарежете на едри квадрати с помощта на остър нож. Всяка формичка оваляйте в захар на пясък и отново приберете в хладилника.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ЕКЗОТИЧНИ ПЛОДОВЕ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 1 кг
КОНТРОЛ ЛАКС ФОРТЕ КОНФИТЮР 156 г
НовОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ПРАСКОВА 1 кг
КОНФИТЮР ЗА ДИАБЕТИЦИ РОЗА 340 г
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР СИНЯ СЛИВА 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Успокойте стомаха си с конфитюр от мента
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Френски кроасани с вишнев конфитюр
- Как да си приготвим лековит конфитюр от алое вера?
- Италиански кроасани с конфитюр от дюли
- Къпинов конфитюр с дафинов лист
- Конфитюр от пъпеши с лимонов ликьор
- Доматен конфитюр с джинджифил
- Бърз щрудел с конфитюр, ябълки и орехи
- Конфитюр от дюли с канела
Коментари към Желиран домашен конфитюр