Домашен конфитюр от праскови

Необходими продукти:
- 1 килограм праскови, нарязани на едро
- 1 чаена чаша захар /или повече, според вкуса/
- 4 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 чаена лъжичка шафран
- щипка сол
- щипка канела
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера загрейте прасковите, захарта, лимоновия сок, шафрана и солта на средно силен огън.
- Когато сместа кипне, намалете силата на котлона и я оставете да къкри в продължение на 30 минути.
- Опитайте и добавете още захар, ако е необходимо.
- Пасирайте до желаната консистенция, поръсете с канелата и гответе още 15 минути.
- Разсипете конфитюра от праскови в чисти стъклени буркани, затворете плътно и ги обърнете с капачката надолу, докато се охладят напълно.
- Поднесете с мекици, палачинки или други кулинарни изкушения.
Да ви е сладко!
Снимки: toriavey.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД МАНГО, МАРАКУЯ И ПРАСКОВА 220 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA PINK 18 ВИДА * 5
ЛОВАРЕ ЧАЙ В ПИРАМИДА PASSION FRUIT филтър * 15
НЕВРОЕЙД II МЛС 901 капсули * 180
Безплатна доставка за България!НЕВРОЕЙД II МЛС 901 капсули * 180 ПРОМОЦИЯ 2 + 1 ПОДАРЪК
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Картофен сос с чесън и лимон
- Лимонов зехтин с чесън
- Праскови на скара с ром, масло и сладолед
- Сок от магданоз с мед и лимон
- Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
- Пилешки пържоли в лимонов сос
Коментари към Домашен конфитюр от праскови