Желирани горски плодове в шампанско
Необходими продукти:
200 грама малини
200 грама къпини или боровинки
750 милилитра шампанско брут
8 листенца мента
40 грама пудра захар
10 листчета желатин
3 - 4 супени лъжици сироп от бъз
сладолед по избор за поднасяне
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте плодовете, по-едрите нарежете на парчета, а ментата накълцайте на ситно. Смесете всичко това в купа, засипете с пудрата захар и оставете така за 20 минути.
Залейте желатина със студена вода, докато омекне.
Затоплете 100 милилитра шампанско на тих огън, извадете желатина от водата, отцедете го леко и сложете едно по едно листчетата в топлото шампанско. Бъркайте с шпатула до пълното му разтваряне, след което свалете съда от котлона. Добавете сиропа от бъз и останалото шампанско.
Разпределете плодовете в подходящи купички или чашки, залейте с желето (трябва да се покрият). Приберете десерта за 3 - 4 часа в хладилник.
Поднесете с любимия си сладолед и листенца мента.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЛИМОН 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯГОДА 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Желирано новогодишно предястие от месо
- Шоколадово желе с прясно мляко
- Желирано пилешко месо
- Панакота
- Детоксикиращо смути от горски плодове с чиа
- Домашни желирани бонбони с портокал и лимон
- 20 японски желирани десерти
- Домашни желирани бонбони
- Ментово желе с пектин
Коментари към Желирани горски плодове в шампанско