Желе от глог, арония и бъз
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши замразени плодове арония, разполовени
- 2 чаени чаши глог
- 2 чаени чаши плод бъз
- 7 чаени чаши захар
- 1/2 чаена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Измийте и стерилизирайте бурканите, нека те бъдат напълно сухи и почистени.
Сложете плодовете в тенджера и ги покрийте с вода.
Поставете на котлона, да се сварят поне 10 минути, или докато омекнат и отпуснат соковете си.
Прецедете плодовете, като запазите и сока им.
Измерете течността, на всеки 5 чаши сок ще се нуждаете от 7 чаши захар.
Върнете течността на котлона и добавете захарта, нека заври. Добавете маслото и редуцирайте температурата, за да намалите образуването на пяна, която премахвайте.
Оставете да ври, а когато течността се намали, направете тест – вземете малко от сиропа и го сложете в купичка, приберете във фризер за кратко, и ако се е получила гелообразна консистенция за няколко минути, значи е готов.
Веднага изсипете горещата течност в бурканчетата и ги заварете за 10 минути в гореща вода.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: heirloomgardener.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЛИМОН 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯГОДА 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- 20 японски желирани десерти
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Шоколадово желе с прясно мляко
- Панакота
- Желиран крем с чиа и праскови
- Желирани пилешки сърца с майонеза
- Портокалово желе с лимон
- Желирано пилешко месо
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Сметанов крем-десерт с желатин, банани и шоколад
Коментари към Желе от глог, арония и бъз