Желе от глог, арония и бъз

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши замразени плодове арония, разполовени
- 2 чаени чаши глог
- 2 чаени чаши плод бъз
- 7 чаени чаши захар
- 1/2 чаена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Измийте и стерилизирайте бурканите, нека те бъдат напълно сухи и почистени.
Сложете плодовете в тенджера и ги покрийте с вода.
Поставете на котлона, да се сварят поне 10 минути, или докато омекнат и отпуснат соковете си.
Прецедете плодовете, като запазите и сока им.
Измерете течността, на всеки 5 чаши сок ще се нуждаете от 7 чаши захар.
Върнете течността на котлона и добавете захарта, нека заври. Добавете маслото и редуцирайте температурата, за да намалите образуването на пяна, която премахвайте.
Оставете да ври, а когато течността се намали, направете тест – вземете малко от сиропа и го сложете в купичка, приберете във фризер за кратко, и ако се е получила гелообразна консистенция за няколко минути, значи е готов.
Веднага изсипете горещата течност в бурканчетата и ги заварете за 10 минути в гореща вода.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: heirloomgardener.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Домашни желирани бонбони
- Панакота с ягодов сос
- Домашни желирани бонбони с портокал и лимон
- Желирали хапки с водка и шардоне
- Желирано новогодишно предястие от месо
- Млечно желе с шоколад
- Портокалов десерт с извара и орехи
- Ментово желе с пектин
- Портокалово желе с лимон
Коментари към Желе от глог, арония и бъз