Елда с масло и кашкавал

Необходими продукти:
- 120 грама елда
- 100 грама кашкавал
- 30 грама краве масло
- 2-3 стръка пресен магданоз (за декорация)
- 1 пресни домата (за гарнитура)
- 1 супена лъжица масло/олио за пържене
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/5 чаена лъжица подправки по избор
Начин на приготвяне:
Намазнете тиган с малко олио, сгорещете го и в него изпечете елдата на слаб огън за няколко минути, като разбърквате.
След това налейте вода, която да бъде в съотношение със зърната 1:2 (ако е необходимо, долейте още). Подправете и ги сварете на ниска температура под капак в продължение на 15-20 минути.
Когато елдата омекне, свалете съда от котлона, добавете маслото (то веднага ще се разтопи).
Настържете кашкавала, изсипете и него при горещите зърна. Разбъркайте, кашкавалът ще се разтопи бързо. Сервирайте веднага с резени домати и украса от магданоз. Може да напръскате с малко соев сос или кетчуп.
Ако ястието изстине, преди да сте поднесли, затоплете го върху котлона или в микровълновата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИНИ ФИЛТЪР * 120
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ГАСТРО ГРИКА * 60
ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Елда, Гречиха, Гречка
- Салата от домати с елда
- Печени ябълки с орехи, елда и канела
- Кюфтета от кайма и елда в доматен сос
- Елда с домати, пармезан и бекон
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Каша от елда с мляко и масло
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
Коментари към Елда с масло и кашкавал