Елда в доматен сос с гъби и шунка
Необходими продукти:
250 грама елда
100 грама сурово-сушена шунка
3-4 гъби
2-3 домата
1 глава лук
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
чесън на вкус
магданоз на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте елдата, залейте я с 500 милилитра студена вода и сварете до готовност. През първите 5 минути от варенето, тенджерата трябва да бъде затворена с капак.
Разтопете маслото в отделен съд, налейте зехтина и в тази комбинация запържете ситно нарязания лук, чесъна и магданоза.
След това прибавете нарязаните гъби.
5 минути по-късно сложете и парченцата шунка.
Нека се приготвят в продължение на 3-4 минути и накрая идва ред на доматите. Подправете със сол и смлян черен пипер.
Затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават около 10 минути на слаб огън.
Към получения сос добавете сварената елда. Разбъркайте и нека ястието къкри около 3 минути.
След това изключете котлона и оставете за 10 минути, за да може зрънцата да поемат добре соса.
Поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ГЛЮКО ГРИКА * 60
ЖАН Д'АРСЕЛ ROSE SUBLIME СКЪПОЦЕНЕН КРЕМ 50 мл.
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КРУШИ С ЕЛДА 190 г
ЕЛДА ЗЕЛЕНА прах 200 гр.
ПЕЧЕНА ЕЛДА/ГРЕЧКА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Елда (гречка)
- Безглутенова диета
- Елда, Гречиха, Гречка
- Каша от елда с прясно мляко и захар
- Каша от елда с прясно мляко и банани
- Запеканка от елда с кайма и гъби
- Пиле с елда, лук и моркови
- Пилешка супа с елда
Коментари към Елда в доматен сос с гъби и шунка