Елда в доматен сос с гъби и шунка

Необходими продукти:
250 грама елда
100 грама сурово-сушена шунка
3-4 гъби
2-3 домата
1 глава лук
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
чесън на вкус
магданоз на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте елдата, залейте я с 500 милилитра студена вода и сварете до готовност. През първите 5 минути от варенето, тенджерата трябва да бъде затворена с капак.
Разтопете маслото в отделен съд, налейте зехтина и в тази комбинация запържете ситно нарязания лук, чесъна и магданоза.
След това прибавете нарязаните гъби.
5 минути по-късно сложете и парченцата шунка.
Нека се приготвят в продължение на 3-4 минути и накрая идва ред на доматите. Подправете със сол и смлян черен пипер.
Затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават около 10 минути на слаб огън.
Към получения сос добавете сварената елда. Разбъркайте и нека ястието къкри около 3 минути.
След това изключете котлона и оставете за 10 минути, за да може зрънцата да поемат добре соса.
Поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИНИ ФИЛТЪР * 120
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ГАСТРО ГРИКА * 60
ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Сутрин на гладно вземайте уникален лек за стомаха, панкреаса и кръвоносните съдове
- Салата от елда с пресни зеленчуци и маслини
- Кюфтета от кайма и елда в доматен сос
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Елда (гречка)
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Пилешка супа с елда
- Каша от елда с прясно мляко и захар
Коментари към Елда в доматен сос с гъби и шунка